Hoppa till innehåll

Kan du ge oss en kort presentation av dig och din bakgrund?
– Jag kommer närmast från Regeringskansliet där jag arbetade som kansliråd med policyfrågor inom digitaliseringsområdet. Jag ansvarade till exempel för arbetet med regeringens nya digitaliseringsstrategi och tillsättandet av regeringens AI-kommission. Innan jag började på Regeringskansliet arbetade jag bland annat några år på en advokatbyrå i Bryssel och som enhetschef på Post- och telestyrelsen.

Vad ska du göra på TechSverige?

– Under ett år framåt kommer jag att arbeta som näringspolitisk expert med ansvar för kompetensförsörjning och stötta våra medlems­företag med att främja och verka för frågor som ökar kompetensförsörjningen inom branschen. Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba nära medlemsföretagen och fånga deras behov och utmaningar.

Vad var det som lockade dig med tjänsten? 
– Techbranschen har en fundamental betydelse för Sveriges konkurrenskraft och välstånd. Tech finns runt oss hela tiden och TechSveriges medlemmar står för en viktig del av de tjänster som erbjuds i vår alltmer digitala vardag. Det är en spännande bransch och kompetensförsörjning är en väldigt viktig fråga för branschen. Frågor kring digital kompetens, allt från den grundläggande förmågan till den digitala spetskunskapen, har länge fångat mitt intresse. Jag drivs av att kunna vara med och påverka till vad jag tror är det bättre och att jobba för konstruktiva lösningar där vi baserat på fakta hittar vägar framåt tillsammans, vilket den här tjänsten erbjuder.

– Jag tror dessutom att det är värdefullt för Sverige som helhet att statligt och det privata har en god förståelse för de förutsättningar som finns och krävs, vilket kan uppnås lättare om vi som yrkesverksamma går mellan de olika världarna. Genom förståelse kan vi öka förutsättningarna för ett innovativt och konkurrenskraftigt Sverige.

Vad gör du helst när du inte arbetar?

– Sedan barnsben har jag älskat att åka skidor, helst utför. Jag tävlade som barn och förkärleken till bergen sitter kvar även om jag numera även kan tänka mig att gå uppför ett berg för att få åka ner. För några år sedan började jag även cykla mountainbike, för att ha något att göra när vintern och skidåkningen tog slut. Det är otroligt roligt och kräver fullt fokus, vilket är bra som avkoppling.