Hoppa till innehåll

TechSverige förstärker sin arbetsgivarservice med nya rekryteringar

TechSverige fortsätter att vässa sin verksamhet och utveckla en högkvalitativ, branschanpassad arbetsgivarservice. Nu välkomnas arbetsrättsjuristerna Veronica Johansson och Ebba Svenburg, som ytterligare stärker organisationens erbjudande för utökad medlemsnytta.

TechSverige är med sina cirka 1 400 medlemsföretag Sveriges största bransch- och arbetsgivarorganisation för it-, telekom- och techföretag. I takt med att branschen växer och utvecklas har TechSveriges styrelse de senaste åren drivit på förbundets utveckling för att långsiktigt öka medlemsnyttan och attraktionskraften för företag inom techsektorn. Ett led i detta arbete är det beslut som styrelsen fattade i oktober om att kliva ur nuvarande samverkan med Almega för att vid årsskiftet 2025 självständigt driva branschens gemensamma frågor och erbjuda branschanpassad arbetsgivarservice.   

Under året har organisationen genomfört flera viktiga rekryteringar för att stärka sin service och sitt erbjudande. De två nya rekryteringarna av Veronica Johansson och Ebba Svenburg kompletterar det befintliga teamet och bidrar med ytterligare kompetens för att möta behoven hos it-, telekom- och techföretag i hela landet. 

– Det har varit stort intresse för våra tjänster i den nya arbetsgivarverksamheten och vi är oerhört glada över att vi nu har lyckats rekrytera ett fullt team av topptalanger som kommer att tillhandahålla arbetsgivarservice till våra medlemsföretag. Med Veronika och Ebba tillsammans med Siri, Fredrik, Jenny, Lisa och Maja har vi nu säkerställt kompetensen inom alla arbetsgivarfrågor som våra medlemsföretag efterfrågar samt regional närvaro i syd, väst, norr och Stockholm, säger Karolina Löf, chefsjurist och blivande chef för arbetsgivarservicen tillsammans med Einar Humlin, förhandlingschef.  

Veronica Johansson tillträder som arbetsrätts- och processjurist. Veronica har lång erfarenhet från att arbeta i och för företag med gränsöverskridande verksamhet. Hon kommer närmast från arbetsgivarorganisationen Fremia där hon arbetat som processjurist och förhandlare. Dessförinnan arbetade hon med arbetsrättslig rådgivning till tysk- och engelskspråkiga företag på Tysk-Svenska Handelskammaren. 

– Jag ser verkligen fram emot att få bli en del av teamet på TechSverige och lära känna medlemmarna. Det är en växande sektor som kännetecknas av en otroligt snabb utvecklingstakt och som har ett starkt internationellt fokus. Det är en ynnest att få vara med på den här resan, säger Veronica Johansson. 

Ebba Svenburg tillträder som arbetsrättsjurist med ansvar för region Syd, där hon kommer vara placerad, samt med särskilt ansvar för affärsrelaterade juridiska frågor. Hon är advokat med mångårig erfarenhet inom arbetsrätt. Hon kommer senast från Advokatfirman Vinge, där hon hanterat komplexa arbetsrättsliga frågor för bland annat några av de största techbolagen i Sverige. Hon har även arbetat på Setterwalls advokatbyrå med M&A och arbetsrätt. 
 
– Jag ser verkligen fram emot att stärka TechSveriges närvaro i syd och bygga upp den bästa tänkbara servicen för techbolag i Skåne. Med de förändringar och möjligheter som väntar branschen ska det bli fantastiskt spännande att hjälpa våra medlemsföretag ta sig an framtidens utmaningar, säger Ebba Svenburg. 

– TechSverige befinner sig i en expansiv fas, och vi är mycket glada att få förstärka teamet med två så erfarna arbetsrättsjurister, med både bakgrund från techbranschen, internationell erfarenhet och specialkompetens inom affärsjuridiska frågor. Deras kompetens och erfarenhet kommer att vässa vårt medlemserbjudande ytterligare i vår strävan att erbjuda den bästa arbetsgivarservicen för it-, telekom- och techföretag runt om i landet, säger Åsa Zetterberg, förbundsdirektör på TechSverige.