Digitaliseringen i den nya nationella säkerhetsstrategin
Mitt i sommaren antog regeringen en ny nationell säkerhetsstrategi. När digitaliseringen diskuteras i den är det främst som ett hot, som i den förra strategin,…
Mitt i sommaren antog regeringen en ny nationell säkerhetsstrategi. När digitaliseringen diskuteras i den är det främst som ett hot, som i den förra strategin,…
Tekniken spelar en allt större roll i världspolitiken var ett av budskapen när TechSveriges Dataråd tog emot ambassadör Andrés Jato.
Emil Lantz, KTH:s första cybersäkerhetsingenjör, berättar om valet av yrke, framtidsutsikterna och hur man kan få fler att välja en utbildning inom tech.
Hoten mot Sverige och företag verksamma i Sverige är allvarliga och komplexa. I rapporten ”Konkurrenskraftiga företag stärker försörjningsberedskapen och totalförsvaret” från Svenskt Näringsliv presenteras rekommendationer för att skapa förutsättningar för ett livskraftigt och förberett näringsliv både i fred och i krig. Rapporten har tagits fram i samarbete med bland annat TechSverige.
– Regeringens förslag att etablera Cybercampus Sverige vid KTH är ett viktigt steg i rätt riktning för att förstärka vår nationella förmåga inom informations- och…
Två moderata riksdagsledamöter går hårt åt den förra regeringen vad gäller svensk cybersäkerhet. Jörgen Berglund, gruppledare försvarsutskottet (M) och Camilla Brunsberg, ansvarig för cybersäkerhet i…
Under TechSveriges seminarium Så möter vi cyberhoten diskuterades vägen fram mot högre cybersäkerhet.
I den nya rapporten Techbranschens förslag för att möta cyberhoten, utvecklar TechSverige de förslag om informations- och cybersäkerhet som vi 2022 lanserade i En techagenda för Sverige.
När regeringen tar tag i cybersäkerhetsfrågan blir det nog inte så lätt som man hade tänkt sig. Det finns ett stort behov av att tydliggöra ansvarsfördelningen på området och regeringen tar några lovvärda initiativ.
Under TechSveriges årsmötesseminarium diskuterar vi vägen fram mot högre cybersäkerhet med representanter från branschen och politiken.
För att få digital åtkomst behöver du abonnera på standardavtalen. Det kostar 6500kr SEK / år för medlemmar och 13000kr SEK / år för icke medlemmar. Du sparar både tid och miljö på det sättet.
TechSverige använder Svenskt Näringslivs inloggningstjänst. Om du inte har något Svenskt Näringslivs-konto, så skapar du det i nästa steg. När du loggat in via Svenskt Näringsliv, så skickas du tillbaka till TechSveriges sajt.